2007. március 1., csütörtök

Papírkutya - A Mítosz - Isten Széke

Papírkutya...ma már mítosz...valamikor még csak egy jelző volt. Nem kérdés, hogy kis közösségunk tudatába ez a szó a Töröko.i út során került be; jelzőként valahol a két kontinens határán jelent meg, azonban fogalommá, mi több, mítoszá, egy legendákkal amúgy is gazdagon megáldott helyen, Isten Székén nemesült. Ott ahol Wass Albert szelleme lépten nyomon körbelengi a pojánákat, ott ahol a forrásban még télen is meztelen testű lányok lubickolnak, így frissítve fel a hódeszkázásban elgémberedett, kifáradt tagjaikat. Ide jöttünk kirándulni február 27en, sátorral 1384 méterre (sajnos Pádi elfelejtette hozni a "Kard es Kasza"-t); Hamuba sült pogácsa helyett Samuba hűlt vért tarisznyáltak: "Megfagytok" - hogy csak a legenyhébbet idézzem családi köreink tanácsaiból. De mi eltökéltek voltunk, akkor még volt mivel, 800 méterrel fennebb es 20 fokkal lennebb már annál kevésbé.

1. Szóval, tehát, vagyis ... elindultunk pár centis hóban, vidáman akár egy úttörő csapat.

2. A táj havas volt és lenyűgöző
3. Elértük a fenyőhatárt úgy 12kor talán, de ki emlékszik
4. Az utolsó kaptató; a papírkutyák kitartóan törtek előre
5. A tetőn pazar látvány es 1 méteres hó várt.
6. Megvetettük a nászágyunkat, oly módon hogy a frissen tört fenyőgallyak fölé még egy nylonzsákot is teritettünk.
7. Tűzet sajnos nem sikerült kinnt gyújtanunk de legalább szarrá fagytunk. Maradt a papírleves és a szgyi. külonitmény által hozott kűrnacsioros konzervek.
8. Persze korán ágyba bújtunk :), egyesek harisnyában aludtak , mások a mentál higiénia felett
kivont karddal őrködtek. Volt olyan hálózsak amelyiknél egy vastagabb szunyogháló is jobban szigetelt volna, tulajdonosa, nyilván, nem fázott.
9. Mikor épp leginkább belemelegedtek a fiúk a horrortörténetek mesélésébe, csilingelő, lágy boszorkányos nevetést hallottunk a forrás felől. Nekem sikerült a sátorból lencsevégre kapnom a rusnya, funtinelli vasorru babat...viszont nem merészkedtunk ki, igaz Fodort le kellett fogjuk.
10. Másnap reggel jéggé fagyott bakancsal körbenéztünk a halott tájon, az elmúlt éjjel valóságos, élő, pulzáló élménye ott keringett a tisztásokon, a fenyőfák hegyén... ha meg kellene fogalmaznom egy szóban hogy mi is volt az, azt mondanám: JÉGHIDEG FAGY
11. Oszlopfők, sziklák es mélység.
12. Majd összeszedtuk a sátrat...
13. ...végignéztünk mégegyszer a tetőn...
14. ...és spuliztunk le gyorsan.
15. Visszanézve felsejlett, fényárban úszva az Isten Széke, elfelejthetetlen emlékek tetthelye, papírkutyává vállásunk helyszíne.
15. A völgyben Bisztra Pataka húzódott meg, azon belül is egy kocsma ahol olcsó sörrel és lejárt szavatosságú mogyoróval fogadtak.
Fotók © Samu es Zsombi

7 megjegyzés:

Samu írta...

Zsombi eltüntek bakker az ékezetek, ezúttal előterjesztem, hogy csak ékezetekkel (diactrice) s amennyire lehet helyesen lehessen írni a blogra.
A bejegyzés nagyon teljes :) csak egy kicsit zavaros, különösen a szellemi, mitikus hátteret illetően. És meg se említetted a tervezett bercis akciót.

Névtelen írta...

á é í ó ö ő ú ü ű
Á É Í Ó Ö Ő Ú Ü Ű

Névtelen írta...

milyen bercis akcio?

Padi írta...

berci a.k.a. Wass Albert, a meg nem valositott performanszot pedig inkabb ekkora nyilvanossag elott enm reszletezem, Zsombi te ugyis emlekszel ra. Lett volna benne konyv is :)

Névtelen írta...

A tura pontos idopontja:jan.26-27.
Brown girl in the ring....

tettevetteteremtette írta...

ÉnisÉnisÉnis...akarok menni ilyen túrára...

Névtelen írta...

milyen mítikus háttere volt egyébként a túrának? valami pogány szertartást akartatok a tűzgyújtással, meg a boszorkánnyal, ugye?

amúgy szuper a blog, hajrá-hajrá.